Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JM

Jste kouzelná. Já to samozřejmě pamatuji. Jako pohádka pro dnešní nedostatkem nepolíbené děti je to ovšem bomba.

1 0
možnosti
MK

M61i64l75a16n 98K50e73s26l

31. 12. 2016 16:25

Nevím,je lepší stát frontu na toaleťák nebo na vánočních trzích přelézat zátarasy,obíhat v cestě stojící hasičské cisterny a po svoboďáku korzovat s po zuby ozbrojenými zbrojnoši.Když člověk vidí ta všechna protiteroristická opatření tak chápe,že toaleťák je v dnešní době nezbytností.

0 1
možnosti
VV

Kdyz myslite. Asi budete hodne mlady rocnik.

1 0
možnosti
AR

Je to tak. Za soudruhů se neobchodovalo, ale jen prodávalo. Ve městech k tomu byl určen Pramen a na dědinách Jednota. Vyrábělo se to, co stát naplánoval a pak se to množství rozdělovalo pro prodejny. Žádný jednotlivec nemohl dělat soukromě pro občany něco, čeho byl nedostatek. Nebyl skutečný obchod, ale jen distribuce. A nešlo jen o potraviny, ale i průmyslové zboží, stavebniny atd. O tomto ti, kteří nostalgicky stále vzpomínají na tehdejší dobu, raději mlčí. Ví dobře proč.

4 0
možnosti
VV

A bylo i hur. Vyhorela papirna v Harmanovcich a to uz nebyl vubec zadny toaletni papir. I sesla se kvuli tomu vlada a slibila, ze se to vyresi dovozem od spratelenych soudruzi. A jak vlada slibila, tak se i stalo.

Jednoho dne soudruh reditel nechal. Vyhlasit zavodnim rozhlasem, ze v Narpe na starostrasnicke dostali ten kyzeny papir a on udeluje celemu vyzkumaku na dopoledne volno za ucelem obstarani toaletni papiru.

Neni to pohadka se stastnym koncem. Opravdu se tak stalo.

1 0
možnosti
JV

Jo, na to pamatuji moc dobře. Ještě taky nebyly dámské vložky, nějaký čas nebyla zubní pasta, pak zase byly nedostatkové prací prášky a tak to chodilo pořád. Člověk nevěděl, do které fronty na nedostatkové zboží jít dříve. Nákupy nebyly nákupy, ale jakási "loterie", kdy se člověk mohl sázet, zda se na něj ještě dostane nebo už ne. Dodnes mi to připomíná zlý sen. Ale, bohužel, byla to skutečnost.:-(

4 0
možnosti
VV

Jojo, Ale dneska jsou zase nezamestnani a bezdomovci.;-D

0 0
možnosti
Foto

No jo on nebyl ani toaletní papír a ani dámské vložky. Protože jsem měl doma holky posílala mě manželka, pro dámské vložky, protože věřila, že moje přítomnost obměkčí prodavačku a ta šáhne pod pultu a kýžený balíček dá. Někdy to vyšlo. Jinak se množily záněty ženských, protože si dávaly místo vložek vatu. Takže to řešil Okresní výbor KSČ a tajemník OVKSČ vydal nařízení, že vložky se budou přidělovat jeden kus na jednu ženu. Prý to vzal podle své manželky. To, ale pro některé ženské bylo málo. Říkalo, že stát v době olympiády v Moskvě vše náš stát vyvezl do SSSR. Po nějaké době naspalo Rudé právo, že stát uvolnil devizové rezervy na nákup toaletního papíru a vložek.

2 0
možnosti
Foto

No jo Okresní tajemníci měli doma většinou manželky v přechodu, takže vložky už moc nepotřebovaly, ale co měly říkat holky krev a mlíko !;-D;-D;-D

1 0
možnosti
Foto

Já jsem ročník 48 a na takové scény si ale nepamatuji. Matně si vybavuji, že se u nás stříhaly noviny. To ale nebyla naše práce.

A autorka správně píše, hlavně, že piva bylo dost.

0 6
možnosti
Foto

Já si nedivím, že na to pane Dvořáku nepamatujete, jako agent nejmenované státní bezpečnosti jste měl vše.

6 0
možnosti

No vidíte. Dneska si člověk utře zadek a hned se cítí, jako by seděl na rozkvetlé louce. ;-D

1 0
možnosti
PV

A proto mame doma na zachode vzdycky 4 baliky toaletaku, pekne mekkyho a vonavyho. Koupenyho v AKCI!

1 0
možnosti
  • Počet článků 338
  • Celková karma 13,32
  • Průměrná čtenost 2888x
Mám ráda kulturu,(ne)zajímá mne politika, fascinuje mne jóga. Mé životní krédo: "Když nejde o život, jde o ho..." Oblíbený citát:" Být trpělivý neznamená dělat někomu vola."


Get Your Own Real Time Visitor Map!