Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

P13e45t78r 58B91u95r63i51a65n

13. 8. 2017 14:42

A ještě dodám: pookupační doba, tedy doba normalizace, se oficiálně nazývala omezená suverenita a soudruzi dosazení Moskvou národu vysvětlovali, jaké je to terno, jak nás to ochraňuje a že za to máme být bolševikům vděční.

0 0
možnosti

take jsem te noci nedokazal zadrzet slzy.

Ovsem tim nadpisem jste mi pripomela do te doby pomerne oblibeneho a jiste i dpbreho herce jaroslava Moucku, ktery kdyz mu na par mesicu Husakovi konsele zakazali vystupovat v televizi a on byl odkazany jen na plat v divadel, jak vystoupil na obrazovce, sypal si popel na hlavu a vypravel jak byl pomyleny. Od te doby jsem vzdy kdyz se objevil vypinal televizi.

1 0
možnosti

G65e70o75r12g46e 12H38o93l65y

13. 8. 2017 13:24

Ja, pokud dobre vzpominam jsem s kolegy tu noc byl na Vaclavaku v kine videt film Objizdka...a opravdu to vse byla velka objizdka v mem zivote.

Jinak je v techto dnech mozne, ze ti Amici ted budou potrebovat pomoc.

Pred mnoha lety jsem se zde sesel s panem spisovatelem Skvoreckym a ten mi rikal, ze kdyz prvne cestovali po USA, tak si vsimnul, ze tam na hrbitovech bylo mnoho ceskych jmen, byli to vojaci co tam padli na obou stranach obcanske valky.

0 0
možnosti

Vstávám a u trazistorového rádia na chatě sedí otec. Zachovejte klid - neklaďte odpor, nic se vám nestane ... !? Co to je ? Ále , zatrolení komunisté od rána nedají pokoj a pouštějí nějakou přiblblou hru. Chataři se rojí na paloučku a nad hlavami bručí letadla ...Pojďme z lesa ven, na státní silnici ! Neuvěřitelný pohled - asfalt okresní cesty drtí pásy ruské tanky ! Za rok poté - Mezi chatami prochází nějaká skupina. Na hlavách podivnosti - satelitní talíře ... Soused koná družbu a provází důstojníky ! ... Soused přestal jezdit - nemá čas,stal se vedoucím rekreačního zařízení. Otec začal více jezdit - přestal být vedoucím tkalcovny, i jako bezpartijní byl prověrkován. Zvolal své neprozíravé - Hrůza, jaká pomoc - Okupace ! ... Odeslán do prádelny vlny, za účelem sžití se s dělnickou třídou ! ... :-)

1 0
možnosti
Foto

Bylo to velmi individuální, záleželo na kolezích, do jaké míry se zachovali kolegiálně. Ostatně co se stalo Matuškovi za jeho píseň na Bratislavské lyře, a nebo Gottovi za píseň Hej páni konšele.

0 0
možnosti

P84e30t14r 79B17u81r88i59a60n

13. 8. 2017 12:00

Paní Klokočníková, k té vaší poslední větě: Američané nám nemohli, ani neměli a ani nemuseli nijak pomáhat. Proč by?

1 0
možnosti
Foto

Nebylo zapotřebí, aby sem vlítli Amici. Od okupace jsme se osvobodili sami. Bratrské státy jsme donutili stáhnout zpět svá vojska a speciálně Sověty jsme donutili podepsat naprosto běžnou Smlouvu o dočasném pobytu jejich vojsk ve vymezených lokalitách. A nikdy jsme se nenormalizovali.

0 1
možnosti

Zato dnes jsme znormalizováni až moc!!

0 0
možnosti
  • Počet článků 338
  • Celková karma 13,32
  • Průměrná čtenost 2888x
Mám ráda kulturu,(ne)zajímá mne politika, fascinuje mne jóga. Mé životní krédo: "Když nejde o život, jde o ho..." Oblíbený citát:" Být trpělivý neznamená dělat někomu vola."


Get Your Own Real Time Visitor Map!