Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MP

Není dobré, věřit všemu, co kdo napíše. Na jedné straně máme zdravotnictví na světové úrovni, ale kupuje-li si nemocnice nejnovější přístroje, pak zdravotnictví nemůže být zadarmo. Příplatky 30 - 90 kč jsou zcela přiměřené a dokonce i velmi sociální. Zdravotnictví se potápí stále víc do dluhů a zrušení nemocenských plateb je nůž do zad všem pacientům. Budou se muset rušit některá oddělení, oddalovat operace, budou delší fronty v ambulancích...Tohle není strašení, ale fakta, která nás do roka čekají. Navíc, někomu se budou muset zvýšit daně, aby se aspoň částečně nahradila ztráta. Zvýší-li se daně dělníkům budou mít o to menší plat. Zvýší-li se daně velkým firmám, tyto budou propouštět kvůli  zvýšeným nákladům, a samozřejmě svoji službu zdraží, takže zase na to doplatí ten nejchudší. Je skutečně sociální rušit tyto trapně nízké poplatky? Na konci roku počítám bud s odchodem lékařů do ciziny nebo aspoň demonstrace v zdravotnictví, které bude v té době doslova na hraně přežití.

2 0
možnosti
PK

Souhlas a karma. Problém je, že dnes dobré zprávy nikoho nezajímají. Lidi nezajímá, že někdo pomůže babičce do schodů. je zajímá, když jí někdo "pomůže" se schodů. :-/

5 0
možnosti
  • Počet článků 338
  • Celková karma 13,33
  • Průměrná čtenost 2888x
Mám ráda kulturu,(ne)zajímá mne politika, fascinuje mne jóga. Mé životní krédo: "Když nejde o život, jde o ho..." Oblíbený citát:" Být trpělivý neznamená dělat někomu vola."


Get Your Own Real Time Visitor Map!