Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

alenka0077@centrum.cz

6. 11. 2007 8:37
Jedna moje známá

v důsledku desetiletého braní HA (je jí 26) totálně ochnula. Šla po ulici, najednou to s ní praštilo a dodnes má hybný akorát krk a obličej. V jedné známe nemocnici jí řekli, že to má z HA a že už se z toho nikdy nedostane. Ale už je to trochu lepší začíná trochu hýbat jednou rukou. To svinstvo bych si nikdy nevzala.

0 0
možnosti
Z

Zubr007

6. 11. 2007 8:15
Kouření

Vaši dceru, málem zabilo kouření v kombinaci s HA a to je vaše výchovné selhání. To, že dcera kouří jste zajisté ovlvnit mohla a pokud bude pokračovat je více než pravděpodobné ji TO kouření nakonec zabije a to smrtí více než drastickou. To bude nakonec i Vaše zodpovědnost.

0 0
možnosti

hajanen

6. 11. 2007 6:39
dlouhodobé účinky

HA braná dívkou od 15 let nepřetržitě může zásáadním způsobem ovlivnit schopnost reprodukce. V 15 letech dívka totiž často ještě nemá stabilní ovulační cyklus a ve 30 letech se najednou tělo neumí "chytit" poté, co žena ve snaze otěhotnět HA vysadí. Moc se o tom zatím nemluví ani nepíše, ale zeptejte se na názor odborníků na umělé oplodnění...

0 0
možnosti

Prickrose

6. 11. 2007 3:17
U "nas"

by zadny doktor nedal hormonalni antikoncepci kuracce. Uz tady bylo mnoho pripadu, kdy mlada zena dostala infarkt nebo mrtvici protoze zkombinovala HA a cigarety.

Byla jsem velice prekvapena, kdyz mi moje 44ti leta sestrenice v CR rekla, ze je na HA. Kouri krabku denne. Je to cisty zazrak, ze jeste neni pod drnem.

Doktor by mel mit vetsi znalost o HA a jeho riziku nez pacientka, ne?  Jenomze v Cesku pacienti jeste doktory nesoudi, jako tady v severni Americe, ale to taky casem prijde.

0 0
možnosti

ellinor

6. 11. 2007 0:36
její zdraví, její odpovědnost

Doufám, že se Vaší dceři už daří dobře.  Domnívám se však, že chyba není až tak úplně na straně jejího gynekologa - řekla mu o poruše srážlivosti v rodině? O svém kouření? Řekla jste jí o poruše vy? Je-li alespoň jedna odpověď záporná, není divu....

Na každém příbalovém letáku je upozornění jak na cigarety, tak na srážlivost, takže dokáže-li si dcera sama pilule obstarat, měla by s nim i také umět zacházet a nést za toto zacházení odpovědnost. Kdy už konečně lidé pochopí, že své zdraví si musí chránit především oni sami? :-/:-/

0 0
možnosti
VR

tmx

5. 11. 2007 23:44
A co potraty?

Zejména díky hormonální antikoncepci dnes je cca 1/3 potratů ve srovnání s rokem 1989. Kolika "vraždám" se tak předešlo.! A úmrtí v důsledku špatně provedených potratů je určitě víc, než v důsledku špatného užití antikoncepce...

0 0
možnosti

Vlk

5. 11. 2007 23:02
Kondom

se dá koupit také bez receptu! To se má zakázat? (raději prozraďte dceři použití)

0 0
možnosti
JP

Evžen

5. 11. 2007 22:54
Panebože, ženská, proberte se!!!

To můžete stejně dobře napsat "Aspirin může zabíjet!"

Tenhle příběh je asi tak vina antikoncepce, jako předvčerejšího štrůdlu - je to jistě chyba doktora, ale vaše drahá dcera má číst příbalové letáky.

Ovšem svádět to na antikoncepci???

0 0
možnosti

a.riadne

5. 11. 2007 21:21
chyba na vsech stranach

 Pribeh je to smutny   a je dobre  ze ma dobry konec, ale coz takhle hledat chybu i nekde jinde.

Je evidetni, ze selhala komunikace mezi vami a dcerou...  byti to jinak mohla jste o vsem vedet, ale hlavne me zarazi, ze  nevedela o rodinne anamneze... to je od vas velke selhani...  opravdu totiz pochybuji, ze kdyby tohle lekari rekla, ze  by se pribeh vyvijel stejne...  ke vsemu v kazdem pribalovem letaku se o rizicich  spojenych s kourenim pise, takze tohle je zas nezodpovednost vasi dcery... je mi lito... 

0 0
možnosti
IJB

IxDxNxExS JE BxUxLxVxAxR

5. 11. 2007 20:55
Každá mince má dvě strany

Doporučuji Vaší pozornosti článek ve studentském časopisu:

 http://www.stip.cz/index.php?option=com_content&task=view&id=111&Itemid=36

Zde se dočtete např. o možném vlivu hormonální antikoncepce na potomky. Když někdo dopoje dvacet let nějakou chemikálii, tak to může mít i nějaké následky, podobně jako cigarety. Jedna krabička cigaret asi nikoho nezabije.

0 0
možnosti
  • Počet článků 339
  • Celková karma 16,46
  • Průměrná čtenost 2880x
Mám ráda kulturu,(ne)zajímá mne politika, fascinuje mne jóga. Mé životní krédo: "Když nejde o život, jde o ho..." Oblíbený citát:" Být trpělivý neznamená dělat někomu vola."


Get Your Own Real Time Visitor Map!