Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

LC

5. 11. 2007 20:27
Osvěta

Je mi moc líto Vaší dcery a přeji brzké a úplné uzdravení. Připojuji se však názoru, že zbytečně plašíte ostatní. K těmto problémům dojde skutečně výjimečně a otazka je, zda dcera  věděla o dědičných problémech a nahlásila je lékaři. Proč něco takového tajit ? My máme s gynekoložkou dohodnuto, že dcerku přivedu v 15 letech sama, takže bude minimálně celou rodinou anamnézu mít komplet. Chápu však, že s teenagery je to komunikace složitá, ale doporučila bych Váš článek spíše než na boj proti hormonální antikoncepci zaměřit na varování rodičům, že i v této oblasti je potřeba s dětmi co nejvíce mluvit, mluvit, mluvit...třeba si z toho budou i něco pamatovat :-)

0 0
možnosti

Karma

5. 11. 2007 19:30
dokončení

Vaše dcera měla bohužel tu smůlu a nevěděla o své rodinné anamnéze, mohla mít prostě smůlu, tak jako s každým lékem, tak jako s každým preparátem, jako se vším, třeba blbým řidičem jedoucím na zelenou, a těchto příhod je mnohem mnohem víc.

Takto by jste pak musela všechny varovat před těhotenstvím, jelikož i to, je velice rizikové na plicní embolii, kam by jste nalepila ten štítek?

Já vám věřím, že je toto bolestné, ale Vaše dcera se z toho dostane a časem bude zase žít plnohodnotný život, i když teď se zdá něco úplně opačného.

0 0
možnosti

Karma

5. 11. 2007 19:25
vyvoláváte zbytečně schízu

Chyba není v lécích, ani v lékařích, ale ve Vás a v komunikaci s dcerou, měla jste s ní zajít na tu gyndu včas, klidně s úderem jejích patnáctých narozenin. Co užívala Diane, Celete?

Klasika, neznala rodinnou anamnézu a pak tedy lékaři nemohla říct tyto skutečnosti. Lékař se předem ptá, vysvětluje pro které je jaká antikoncepce vhodná, kupříkladu tělísko není vhodné pro panny, či ženy po císařských řezích, podkožní tyčinky nejsou vhodné pro pro alergiky, injekční forma je dnes spíše zastaralá a upouští se od ní, byť ji ženy převážně ve středním vku mají v oblibě.

antikoncepce není vhodná pro lidi s křečovými žílami, s jaterními potížemi, a jinými ónemocněními, je to v letácích.

Neplašte lidi, jelikož by tento varovný nápis měl být potom i na tampónech, jelikož ty také pro někoho hrozí velké smrtelné riziko! Stafylokový šok, který je z velké části smrtelný...toto riziko je na píbalovém letáku tampónů také uvedeno, stačí číst, jenomže aby se Vám to stalo je velmi mizivé

0 0
možnosti
JK

kroupa.jiri

5. 11. 2007 18:52
je fajn, že se Vám dcera uzdravila,

ale jako matka jste s ní nejspíš mohla dojít na gyndu a tak ledasčemu předejít...

Tak jsem to učinil já, když jsem byl poprvé požádán o povolení k "prodloužené vycházce"...

0 0
možnosti

obcasnykomentator

5. 11. 2007 18:39
Antikoncepce

Madam, už je sice pozdě, ale přece jenom se zkuste podívat třeba na http://www.antikoncepce.cz Tam vám skutečný odborník (jeho činnost si můžete ověřit třeba na http://www.levret.cz) podá kvalitní informace.

0 0
možnosti

ToMyK

5. 11. 2007 18:30
Rozdil

Pisete, ze vase dcera si sehnala aktikoncepci, kterou ji doporucily spoluzacky.

Sehanala znamena, ze ji tuto predepsal lekar (predpokladam po nejakem vysetreni a vyhodnoceni), nebo si ji proste sehnala nejak jinak?

Protoze v tomto by mohlo byt jadro pudla...

0 0
možnosti

josef veselý

5. 11. 2007 18:23
co dál...

moc toho nevím o tomto problému,ale dnešní mladá generace s tímto problémem musí něco dělat.sex je žádaný a nějaká ochrana musí být.;-)

0 0
možnosti
  • Počet článků 339
  • Celková karma 16,46
  • Průměrná čtenost 2880x
Mám ráda kulturu,(ne)zajímá mne politika, fascinuje mne jóga. Mé životní krédo: "Když nejde o život, jde o ho..." Oblíbený citát:" Být trpělivý neznamená dělat někomu vola."


Get Your Own Real Time Visitor Map!