Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

boby

4. 12. 2007 0:16
autorce karmu

panu Albertovi poděkování.Byl jste skvělý.R^

0 0
možnosti

Milan Krajčovič

3. 12. 2007 17:40
Souhlasím s realistkou i s autorem

Lidi proč se do sebe tak navážíte ? Vždy'ť přesně tak funguje celá naše společnost a vidíte kam to vede. Očekával bych od učitelů určitou úroveň. Jak bylo poznamenáno učit je  jejich poslání. Proč by mělo u učitelů platit všechno jinak než u ostatních ? Jsou to nadlidé ? A v čem to spočívá ? Dcerka skvělé učitelky v níže rozvinuté diskusi se naváží do o generaci staršího pána, který ji neuráží. To pochytila doma - divná výchova ? K tomu se ani nepředstaví - asi se se stydí. Nemá být ten správný učitel tím, na koho s láskou žáci a rodiče vzpomínají ? Nemá náhodou jít o uspokojení a o naplnění života ? Co lepšího za člověkem může zůstat než "cizí" lidí co mě mají rádi a co si na mě vzpomenou. Je odměnou opravdu jen peníz ? Pokud to tak učitelé vidí pak by neměli tuto chybu učit naše děti.

Peníze potřebuje každý ale tak zle na tom snad nejsou. Jsou jiní co na tom skutečně špatně jsou ale to by měli učitelé vědět sami nejlépe. Chudoba cti netratí ale čest si za peníze nekoupíš.

0 0
možnosti

Realistka

3. 12. 2007 12:01
A teď jako matka dvou žáků ZŠ

Každý týden dítě (případně obě) přinese požadavek učitelky na peníze v čátkách od 30 do 200 Kč. Na kino, na novou, lepší učebnici (na co škola v létě nakoupila ty horší, ze kterých se nebudou učit, nemám tušení), na materiál na výtvarku (on nestačí ten, který jsme povinně museli nakoupit o prázdninách za bratru tisíc korun), atd. Nemluvě o seznamu, který děti vždy vyfasujou na konci školního roku a který obsahuje pokyny k nakoupení sešitů, rýsovacích pomůcek, dvou tělocvičných sad oblečení a dvou párů bot (na ven a do tělocvičny), dvou párů přezůvek (do školy a do družiny, neb se nebudem obtěžovat s organizací, že), vše minimálně za další dvě tisícovky (pokud využijete slevy a sekáče a ťamany, jinak víc). On si vážně někdo myslí, že se tohle po vystávkování dalších peněz změní, že kvůli tomuhle by učitelé stávkovali, když to tahání peněz z rodičů tak bezvadně funguje? Když se žáčkovi při nedodání peněz napíše do notýsku poznámka a před celou třídou je nazván sockou? 

0 0
možnosti

Realistka

3. 12. 2007 11:16
Jo a ještě něco

Učitelé mají průměrný plat (dle statistického ústavu, taktéž placeného z našich daní, tak snad aspoň počítají správně) kolem 23.000 Kč hrubého, což je částka, na kterou dle stejného zdroje nedosáhne 80% normální populace. Pokud tedy učitel nemůže založit rodinu, kdo se nám to tu množí? Těch 20% bohatších? Ne ne, takhle to nefunguje. Vícečlenné rodiny jsou převážně z těch chudších. Tak přestaňte dělat z učitelů chudáčky chudé ubohé.

Navíc, z naší gymplové třídy šel na pedák jenom ten, kdo se nedostal na jinou vejšku. Taky ten odpad podle toho vypadá, když na učitele brali každého, kdo jen trochu splňoval požadavky. Protože těch, kdo o profesi učitele sní od dětství a má za cíl vzdělávání mládeže, je mizivá menšina. Tomu zbytku jde právě jen o tu směšnou pracovní dobu a dlouhé prázdniny s královským (rozuměj pro většinu normálních lidí nedosažitelným) platem.

0 0
možnosti

Realistka

3. 12. 2007 10:47
Idealisti

Já si myslím, že jste to všichni absolutně nepochopili. Učitelům a učitelkám jde nejen o to, aby dostali přidáno osm stovek, ale i o to, aby si mohli ve všední den před Vánoci jít nakoupit dárky vyrobené nestávkujícími dělníky k nestávkujícím prodavačkám, do města dojet autobusem řízeným nestávkujícími řidiči a když už tam budou, nechat si vyrobit nový účes nestávkujícími kadeřnicemi a opravit boty nestávkujícími opraváři. Případně potřebují udělat vánoční úklid prostředky vyrobenými nestávkujícími chemiky a vodou vyrobenou nestávkujícími vodárenskými pracovníky. Ti totiž nemají důvod stávkovat, protože jejich hrubá mzda je jenom poloviční než ta učitelská, a chudáci udělali tu blbost, že si pořídili tu rodinu, kterou si ubohý učitel s 22.000 Kč hrubého nemůže dovolit založit. A vcelku dlabou na to, jestli ty bezprizorní děti bude mít ve všední den kdo hlídat, když dělníci, prodavačky, kadeřnice, řidiči, chemici, vodoúpraváři, opraváři a vůbec celý zbytek populace musí být v práci.

0 0
možnosti

nepolitik

3. 12. 2007 9:06
Jako vřdy výborně

Děkuji paní Klokočníková. Přeji hezké Vánoce.R^R^R^R^R^

0 0
možnosti

Hucul

3. 12. 2007 0:19
Jak to tu ctu...

... dozvidam se, ze kantorstvo je danovym poplatnikem povazovano za neproduktivni privesek na dane platicich obcanech.

Proto se vas vsech tady ptam: odkud mate znalosti, diky kterym muzete dnes pracovat a platit dane? To jste asi zili v jine zemi nez ja, jestli jste se to vsechno naucili pekne sami na koleni.

Kdepak, kantorstvo je nezbytne nutnou skupinou obyvatel, protoze bez nej zustane narod blbej! A kantorstvo tezko udrzime, kdyz i pri soucasnem prijmu je zhola nemozne, aby kantor zalozil rodinu. Nyni ma ten prijem realne klesnout a jedine, co stavkujici pozaduji, je navyseni platu tak, aby odpovidalo realne devalvaci meny.

Chapu zasti vuci ucam na zakladkach, ja si tim take prosla, vetsinou jsem i projevovala vetsi znalosti nez uci, ale take chapu, ze bez zakladky bych nyni nepracovala, kde pracuji. Pracovala bych mozna na kase v Kauflandu nebo roznasela postu. Zamyslete se sami, jestli byste stali o takovy osud vic nez o ten, jaky mate.

0 0
možnosti

Albert Z.

3. 12. 2007 6:15
Re: Jak to tu ctu...

Kolikrát už jsme ten samý blábol slyšeli? Jiný neumíte? To je snad z nějaké učitelské odborářské příručky nebo co...

Mimochodem budete se možná divit, ale protože působím v oboru IT a Internetu, a když jsem končil vysokou školu, jediný  mikroprocesor široko daleko měl pan profesor katedry mikroelektroniky vystaven v zasklené krabičce na motýly, tak ano - všechno, díky čemu mohu dnes platit ty nehorázné daně, jsem se naučil sice v téhle stejné zemi, ale "na koleně" (nikoliv "na koleni", paní učitelko - já se totiž nenaučil "správně česky" ve škole, to bych psal jako Vy, ale přečtením stovek knížek, čtení je moje hobby). Takže ne že by se učit bez kantorů nešlo. A opravdu v tom nejsem sám. Zvlášť ve svém oboru ne, tam je "žák učí učitele" prakticky pravidlem dodnes.

 A když už jste takové "vtělené socanské moudro", můžete poradit všem ostatním pracujícím, jakým způsobem mohou oni dosáhnout "navýšení platu tak, aby odpovídalo reálné devalvaci měny"? Taky stávkou? Peníze vznikají stávkou?

0 0
možnosti

takybarborka

2. 12. 2007 18:33
Moje postaveni-socka.

Pracovala jsem 25 let ve zdravotnictvi, v nepretrzitem provozu. Po vazne nemoci jsem v invalidnim duchodu. Otec deti zemrel.  Mam dve deti na vysoke skole. Muj duchod je 9000 Kc. Nevim, kam jit stavkovat.

0 0
možnosti

Abulafia

2. 12. 2007 20:21
Re: Moje postaveni-socka.

Vždycky bývalo zvykem, že se rodiče starali v mládí o děti a děti ve stáří o rodiče. Poslední dobou se ale začínají množit důchodci, kteří si stěžují, že se o ně stát špatně stará. Tak nevím čím to je. Že by si vychovali špatně děti?

0 0
možnosti

Milan Krajčovič

2. 12. 2007 17:58
Ty potrefený husy :-)

mě baví. Podstat příběhu je zřejmá každému kdo je v situaci rodiče. Což učitelé asi nejsou. Co je ale podivné je, že každý kdo může si vezme za rukojmí obyčejný poplatníky. Dá ceduličku na ordinaci nebo na školu a je to.

Pokud vím každý učitel šel dělat tuto profesi věděl, jak se to v tomto oboru má. Přes to do toho šel a teď jako státní úředník chce víc aby se měl tak, jak to odpovídá jeho "postavení".

Jaké postavení to máte na mysli ? Dobrých učitelů jje jako šafránu. Učitelé mají takové postavení jaké si zaslouží. Jsou to oni kdo mají často menší znalosti než jejich žáci. Sami nepřináší nic nového a taky nevím jestli se sami dovzdělávají.

Neberte to paušálně ale kdo prošel naším vzdělávacím procesem, ví svoje. Takže ne všichni jsou takoví ale je jich asi hodně.

0 0
možnosti

Hucul

2. 12. 2007 18:52
Re: Ty potrefený husy :-)

Moje maminka vystudovala MFF UK. Jeji IQ prevysuje IQ skoro libovolne osoby projevujici se na idnes.cz. Ano, statisticky to tak proste je. A tahle moje maminka uci matematiku a fyziku na gymnasiu. Jeji plat je tak komicky, ze nas proste zivi tatinek. Maminka ma proste konicka. Maminka si za hodinu vydelala min nez ja i kdyz jsem ja mela jen pitomou brigadu pri skole. Maminka si mysli, ze je to jeji poslani, ucit a vzdelavat mladez. Je to opravdu dobra kantorka, neni zadna semetrika, ale nauci a nauci chytre. Uz od doby, kdy jsem ja sama studovala na gymplu, kde uci, dostali kantori nekolikrat "pridano". Ovsem skoly obdrzely absolutne totozne castky, ono "pridano" obnaselo zvyseni nominalni mzdy a umerne snizeni osobniho ohodnoceni. Tedy vlastne slo o demotivacni pridani, pridani jen na papire, pro dobre kantory obcas i snizeni. Ma moje maminka povinnost nechat si dal delat na hlavu od degenu, kterym by ani tu umolousanou ctyrku z matiky nedala?

0 0
možnosti

důchodce

2. 12. 2007 15:28
Naprosto živě

si vzpomínám, jak si učitelstvo počátkem devadesátých let vyvztekalo dvacetihodinový učební týden.  Od toho odečtěme věčná volna, svátky a prázniny a dojdeme k takové průměrné měsíční mzdě, že nám budou oči přecházet. Nehledě na výkony jejich žáků. Stačí si poslechnout jakoukoli pouliční anketu s naprosto běžnou otázkou. Po mém soudu bych této skupině státem placených zaměstnanců značnou část jejich platu sebral-právě s ohledem na výsledky jejich práce, i vzhledem k průměrné mzdě. To jest dvacet dní v měsíci, krát osm hodin denně.;-€

0 0
možnosti

Hucul

2. 12. 2007 18:55
Re: Naprosto živě

A kdy si myslite, ze ti kantori opravuji pisemky, vymysleji nova zadani, propocitavaji prumerne znamky? Moje maminka nahodou uci a kolikrat jde spat ve ctyri rano, aby to cele zvladla. Do toho si o prastavce ani klidne neda kafe, protoze ma za zadkem deset studentiku se vsetecnymi otazkami. Jeji cista pracovni doba je mnohem, mnohem delsi nez cista pracovni doba meho otce, IT experta u soukrome firmy.

0 0
možnosti
  • Počet článků 338
  • Celková karma 13,33
  • Průměrná čtenost 2888x
Mám ráda kulturu,(ne)zajímá mne politika, fascinuje mne jóga. Mé životní krédo: "Když nejde o život, jde o ho..." Oblíbený citát:" Být trpělivý neznamená dělat někomu vola."


Get Your Own Real Time Visitor Map!