Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VM

vanilka81

7. 4. 2008 17:20
zase je to o lidech

zase je to o lidech. je mi líto žen, které něco takového postihlo, ale

pokud si někdo nezjistí rodinnou anamnézu či tu svou a nenahlásí ji svému lékaři, tak je to jeho chyba. já třeba informuji alergoložku, gynekologa, zubařku i praktika o všech mých změnách a užívaných lécích při každé návštěvě.

(alergologie 4x ročně, zubařka a gynekolog 2x ročně, praktik dle potřeby)

co mi přijde strašné je fakt, že spousta žen užívá horm. antikoncepci a kouří a když je člověk upozorní na rizika, tak se mu vysmějí...

0 0
možnosti
N

nepolitik

7. 4. 2008 16:18
Paní Evo, děkuji za článek.

\Kdo se chce poučit, tak se poučí a kdo Vás chce vypeskovat, tak Vás vypeskuje. Zvláště ti, co neumějí v klidu text přečíst a zamyslet se nad jeho obsahem. Nenechte se odradit a pište dál. VVVVVR^R^R^

0 0
možnosti
PK

Ccecil

7. 4. 2008 17:07
Re: Paní Evo, děkuji za článek.

přidávám se.R^

0 0
možnosti

Micheall

7. 4. 2008 14:51
...zkreslujici informace....

Autorka ponekud prehnala vyskyt Leidenske mutace v populaci. Ve skutecnosti se pohybuje mezi 3 - 5%.

Riziko trombofilniho stavu vsak zvysuje krome teto mutace mimo jine i koureni a obezita. Mnoho zen tato fakt, ktery je uveden v kazdem pribalovem letaku, ignoruje a kombinuje vsechny rizikove faktory dohromady. Bezne vidam mlade zeny s cigaretou v ruce, spekem pretykajicim pres okraj bokovek vysedavajici v hospode :-) Prida-li se k tomu jeste nahodne se vyskytujici Leidenska mutace, ma zena na problem zadelano.

0 0
možnosti
N

nepolitik

7. 4. 2008 16:13
Nejsem lékař, ale

i kdyby byl vyskyt Leidenske mutace v populaci půl promile, tak je lékař povinen před předepsáním antikoncepce provést všechny potřebné testy. Jinak to kouření a obezita, o kterých píšete jsou snad markantnější, ale i na ně by měl být při předepisování brán zřetel. Sám sice antikonepci nepotřebuji, ale vím, že se mne málokterý lékař při předepisování léků zeptal, jaké léky beru, takže z toho vyvozuji, že vetšinu lékařů takové "maličkosti" nezajímají. :-(:-(:-(:-(:-(

0 0
možnosti
AH

nyny.

7. 4. 2008 13:36
je to jen o lékařích

ale i o pacientech, v příbalových letácích jsou vždy velmi pečlivě vyjmenována všechna nebezpečí, možné vedlejší účinky, kontraindikace až do směšných důsledků typu lehká vyrážka. A mimochodem neslučitelnost HA a kouření je tam taky, takže vina je v mnoha případech na obou stranách. A taky si myslím, že je chyba, že v dnešní době informačních technologií není centrální zdravotní dokumentace člověka přístupná všem jeho doktorům,to považuji za největší šlendrián.Ušetřilo by to omyly, náklady na zbytečná (již jednou prováděná) vyšetření pořád dokola.

0 0
možnosti
HK

tnx

7. 4. 2008 13:23
Vase hloupost nezna mezi

Nemam ani chut docist clanek do konce. Nezabiji antikoncepce ale spatny pristup osetrujiciho lekare. Pokud chcete nejak pomoct, tak zazalujte lekare tech vasich kamaradek, aby si ostatni dali pozor. A nesirte nesmysly. Termer kazda latka muze byt za urcitych okolnosti pricinou smrti. Rozpustne multivitaminy, acylpyrin. Schalne zkuste zjistit, za kolik mrtvych rocne je zodpovedna voda. Sirite osvetu? Navic titulek bije do oci. Pekny bulvarni. Jako by hormonalni antikoncepce byla jedina antikoncepce. A to nemluvim o tom, ze v nekterych pripadech ta hormonalni antikoncepce i leci. Skoda mluvit.

0 0
možnosti
IR

cardi-ba

7. 4. 2008 13:34
Re: Vase hloupost nezna mezi

R^R^R^

0 0
možnosti
JJ

Jen Já

7. 4. 2008 12:25
Lepší být mrtvá než těhotná?

Co to je za blbost? Těhotná byste být nemusela, existují přece mechanické antikoncepce, ne jen hormonální, případně se bavit jen v neplodné dny. Já osobně takhle se svojí přítelkyní žijeme už tři roky a v pohodě ;-)

0 0
možnosti
DMJ

druhej malej Jarda

7. 4. 2008 12:14
I menstruační tampóny mohou zabít,

i užívání aspirinu může zabít, (dokonce i dlouhá cesta letadlem může být smrtelná! ). Problém přece není v lécích, ale v doktorech, kteří je předepisují ...

Název vašeho příspěvku je  zavádějící, stejně tak tvrzení, že jste"konzultovala s odborníkem". Seriózní odborník přece nezastírá rizika, ale neznamená to, že určitý lék či prostředek  znamená masové ohrožení.

0 0
možnosti

3lipy

7. 4. 2008 12:04
Evičko díky!

To je pro mladé ženy velice důležité zjištění,Jsem ráda, že jsi na titulní straně a i já bych se přimlouvala , ab ybyl článek nabídnut do tištěného denníku, L.V

0 0
možnosti

3lipy

7. 4. 2008 12:00
Dnes Evičko zasloužíš

0 0
možnosti
M

Martin5412

7. 4. 2008 12:00
Testy

Pokud je uvedená porucha v našem národě rozšířená, měli se na ní mladí lidé sami nechat testovat, zejména pak, pokud ji mají v rodinné anamnéze. Vy byste pak tedy měla nabádat mladé lidi, aby si otestovali svůj zdravotní stav na uvedené riziko a ne brojit proti HA, protože tato porucha jistě způsobuje komplikace i v kombinaci s jinými léky, prostředky či aktivitami.

0 0
možnosti
  • Počet článků 339
  • Celková karma 16,46
  • Průměrná čtenost 2880x
Mám ráda kulturu,(ne)zajímá mne politika, fascinuje mne jóga. Mé životní krédo: "Když nejde o život, jde o ho..." Oblíbený citát:" Být trpělivý neznamená dělat někomu vola."


Get Your Own Real Time Visitor Map!