Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
V

Vilmaa

27. 5. 2009 10:18
z druhé strany

...jasně,že se může stát, že se ani nejde včas omluvit, ale takových případů je v porovnání s ostatními poskrovnu.A nevím, jak kdo moc v práci pracuje,ale pokud se neomluví a nepřijdou dva pacienti po sobě a lékař měl na každého vyčleněnu půlhodinu,tak není moc efektivní hodinu sedět a koukat se sestřičkou na sebe....

0 0
možnosti
V

Vilmaa

27. 5. 2009 10:18
z druhé strany

Jako všechno - je to o lidech :-).O slušnosti a to jak lékařů tak i pacientů. Pokud se vám nelíbí, jak to někdo dělá - dělejte to lépe nebo si najděte někoho, kdo to lépe dělá a kdo s vámi bude chtít spolupracovat.Když lékař chce dobře léčit, vzdělává se a chce používat jako pomocníka např. drahé a nákladné leč přínosné diagnostické přístroje, které nestojí rozhodně pár korun, a které měsíc co měsíc musí i po několik let splácet - a to pro blaho svých pacientů, tak je logické, že si ten přístroj na sebe musí vydělat.A pokud se pacient (a někdy je jich víc než jeden) nedostaví bez omluvy ve stanoveném termínu, tak není divu, že se to lékaři nelíbí.Nehledě na ostatní pacienty, kteří by dřívější termín třeba uvítali.

0 0
možnosti
BJ

Kresinka

27. 5. 2009 15:07
Re: z druhé strany

O lidech - to říkali komančové taky. Není to o lidech, ale o blbém systému, tohle znám důvěrně, to i několikahodinové čumákování u doktorů. A věřte, je šumafuk, jestli soukromých, nebo státních. Jen snad zubaře mám báječnýho

0 0
možnosti
PK

PK66

27. 5. 2009 9:49
Jo, jo ...

...není nad to mít v rodině aspoň jednoho doktora a jednoho právníka. Protože i když třeba sami nemají patřičnou odbornost, můžou se přimluvit u kolegy a zajistit služby na patřičné úrovni. ;-) :-)

0 0
možnosti
RS

Bjornel

25. 5. 2009 17:11
To je snadne

Pokud mi nevyhovuje pristup me doktorky tak k ni proste priste nepujdu. Mam preci pravo si dokrota vybrat ne?

V tomhle by to melo fungovat jako jakykoliv jiny trh. Kdyz bude lekar prilis hruby na pacienty tak nebude mit zadne zakazniky a prijde na buben.

0 0
možnosti
MK

komentator-1

26. 5. 2009 9:36
Re: To je snadne

on vtip je v tom, že najít dnes lékaře, který bere nové pacienty je dost problém.

0 0
možnosti
C

celim

25. 5. 2009 13:03
No mně zaráží to,

jak všichni doktoři brečí, že za stejnou práci dostávají mnohem méně, než jejich kolegové na západ od našich hranic! No je to pravdy! Ale!!! Ostatní vysokoškoláci u nás snad berou stejně jako jejich západní kolegové? Jaké jsou jejich příjmy?Nevidím nejmenší důvod, proč by lékař měl brát třeba trojnásobek toho co bere jeho obdobně zkušený vrstevník, který je třeba konstruktérem. Prostě naši vysokoškolsky vzdělaní pracovníci pobírají obecně mnohem méně než jejich kolegové a teprve až celkově dojde ke srovnání HDP na hlavu s vyspělými zeměmi, tak teprve tehdy budou i ty peníze na srovnatelné mzdy!

0 0
možnosti
MN

Mahas

26. 5. 2009 5:51
Re: No mně zaráží to,

to jste me pobavil :-),nekolikrat.... Ona je portugalska ekonomika ohledne HDP na tom o tolik lip nez ta ceska??? Ale lekari, vzdelani , atestovani, s praxi a presto "pouzi" zamestnanci, tam berou petinasobek te jejich prumerne mzdy. Z Portugalska nedochazi k exodu lekaru do Nemecka, Francie, Spanelska nebo Anglie. Tady ano... Je mi lito, lekari jsou hluboce podhodnoceni a je realitou ze odchazeji do zahranici a to i ti tesne po promoci. v HDP to rozhodne nebude

0 0
možnosti
S

slosovatel

25. 5. 2009 12:56
Hmm

Spousta pacientu ma pocit, ze narok byt nemocny a mit spatnou naladu maji jen a pouze oni. Komu z nich se nekdy stalo, ze neco nestihl at uz z jakychkoliv duvodu? Patrne asi nikomu. Vsichni jsou skveli, uzasni, prijemni a dochvilni. Ale pozor, ja hajim lekare jako takove, nikoliv cloveka. Nikde neni napsano, ze pani doktora nemuze byt nafoukana fuchtle. Je otazka, zda-li je to vubec pravda. Clanek o tom nic nerika. Moc dobre vim, co dokazi drby...a to je hnus.

0 0
možnosti
B

brezinka1

25. 5. 2009 16:54
Re: Hmm

samozřejmě jsou to drby, z celého srdce ti přeji aby si skončil v invalidním důchodů na následky povýšenosti těch expertů  !

0 0
možnosti
D

DOBR

25. 5. 2009 12:19
Vážený autore.

Pod váš článek bych se klidně podepsal.Ale krátce k paní která toto téma otevřela. Je spřízněna se stranou,která nás neustále přesvědčuje ,že zdravotnictví je a bude zadarmo.Potom se diví,že mnozí, jak ze strany zdravot. personálu, tak pacienti tomu uvěří a začnou se podle toho chovat.Paní by chtěla kapitalistickou kvalitu za socialistické placení.Není schopná si uvědomit, že zdravotnictví zadarmo je špatné zdravotnictví.Paní spíše měla snahu o takovou malou předvolební agitku o poplatcích a chamtivých, bohatých a povýšených doktorech.Takže dovolte vzkaz pro tu paní,které jsem nepsal,že k ní už diskutovat nikdy nepůjdu. Lékař je u nás málo zaplacen oproti jiným vyspělým státům. Zdravotní péče je čerpána více, než v ostatních vyspělých státech.Toto obojí částečně řešily poplatky, proti kterým vy jste.Takže si to shrňte máme tady špatně placeného doktora s čekárnou plnou lidí kteří po něm chtějí něco zadarmo.Ještě doktorovi můžete zavézt píchačky a nástěnku. A můžete mě zase vylustrovat.

0 0
možnosti
D

DOBR

25. 5. 2009 12:28
Re: Vážený autore.

Tak tentokrát se poplety čudliky zese mě. Tak se omlouvám za nedopatření.Tady jsem nechtěl být ani vteřinu. Příspěvek patří http://danicek.blog.idnes.cz/c/85222/Chcete-Ameriku-Tak-to-pane-doktore-bude-3500-za-cekani.html

0 0
možnosti
LV

Morland

24. 5. 2009 21:37
Zkušenost s brněnskou pohotovostí

Tento pátek 22. 5. jsem byl s dcerou na zubní pohotovosti v Brně. Začátek pohotovosti dle lejstra na dveřích v 17.00 - pan "doktor" nakráčel se zpožděním budiž. Nicméně první pacient byl pozván do ordinace s 1/2 hodinovým zpožděním (asi š.. se sestrou) Za hodinu pan doktor zvládl ošetřit 3 pacienty;-DRv

0 0
možnosti
D

Dogcum

25. 5. 2009 17:11
Re: Zkušenost s brněnskou pohotovostí

Achych ouvej...Doktoři mají daleko více odpovdnosti a tím pádem i starostí,nediv se že tři pacienty,to je úpln normální,za kolik by jsi je stihl udělat ty?

Zaznělo tady také to,co by jsem jinýmymi slovy řekl:,,Doktoři jsou tady pro nás,musí nám splnit každé přání a jejich služby jsou zadarmo.

Oprarvdu stupidita.

JInak lidé se vyším vzdláním,by samozřejmě měli dostávat víc,jak konstruktér,architekt tak i doktor.

Také nedávno odvisílala televize nova reportáž,v níž se psalo o opilém doktorovi,nedivte se když má tolik starostí.

0 0
možnosti
A

arturek

24. 5. 2009 21:16
z druhé strany

nemohu si pomoci, ale po téměř 30 letech "hodného a milého" ale bohužel zneužívaného doktora paní doktorce fandím. každá laskavost je tady okamžitě považována za normu, buď vstřícný a laskavý a začnou tě využívat. minulé pondělí ambuluji: v 13:15 mimo 3objednaných 6 neobjednaných - mají na to přece právo!

poslední noční - 6 opilců a ve 4,30 týden bolavé rameno dovezené RZP.

0 0
možnosti
OU

25. 5. 2009 8:59
Uživatel požádal o vymazání
0 0
možnosti
H

havran55

24. 5. 2009 15:59
Jako lékař souhlasím

Plně souhlasím, že takové chování lékařů je odpudivé. Existuje jediná rada - vyhledejte si lékaře, který je dobrý i slušný. Neváhejte za ním třeba dojíždět, neberte toho nejbližšího. Vím, že výběr je omezený, protože prostor pro konkurenci je v současném systému velmi malý. Je dobře, že i komická spoluúčast 30Kč otevírá některým lidem oči a vede k uvědomování si věcí a souvislostí a tím k tlaku na kvalitu. Čím vyšší přímá účast pacientů, tím vyšší kvalita poskytované služby. Mnoha lidem se to nebude líbit, ale prostě tak to funguje. Ve zdravotnictví "zdarma" na pokladnu může být jen úroveň, kterou parodoval už Burian.;-)

0 0
možnosti
OU

25. 5. 2009 9:04
Uživatel požádal o vymazání
0 0
možnosti
  • Počet článků 339
  • Celková karma 16,46
  • Průměrná čtenost 2880x
Mám ráda kulturu,(ne)zajímá mne politika, fascinuje mne jóga. Mé životní krédo: "Když nejde o život, jde o ho..." Oblíbený citát:" Být trpělivý neznamená dělat někomu vola."


Get Your Own Real Time Visitor Map!