Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JS

Kolumbo

24. 5. 2009 14:48
Mám stejný

zážitek, když jsem šel k doktorce vyzvednout inzulin pro tchýni - sestra přišla o 10 minut pozdě, doktorka o půl hodiny, na pacienty se ani jedna nepodívala, potom cinkání lžiček, smích, pár telefonů a ss čtyřicetiminutovým zpožděním byl do ordinace vpuštěn nasupenou sestrou první pacient. Ať žije a vzkvétá naše socialistické zdravotnictví! Hurá, hurá, hurá!!!

0 0
možnosti
Y

Yarda.

23. 5. 2009 22:00
Když se to vezme kolem a kolem,

je lepší zůstati volem než být doktorem.

Existují webové stránky http://www.znamylekar.cz kde lze vyjádřit míru spokojenosti s lékařem, IMHO jen s takovým co pracuje samostatně, není zaměstnancem nemocnice. Určitě jsou takoví že kdyby se měli obrátit sami na sebe kvůli nějakému zdravotnímu problému tak by raději vzali čisté prostěradlo a odebrali se do nejbližší márnice. Ale jsou i tací co své povolání berou jako poslání. Ti třeba musí přijmout čtyřicet pacientů denně (mimo další povinnosti) - jednak není jiný lékař v regionu, jednak zdravotní pojišťovny třeba s jiným lékařem dané specializace neuzavřou smlouvu a pacienti by museli hradit náklady v plné výši. Dále jsou kontrolováni zdravotní pojišťovnou jestli nepřekročili náklady, než lékař po škole může samostatně pracovat, musí absolvovat různé stáže a praxe, mnohdy v cizích zdravotnických zařízeních a ty mnohdy chtějí za tu praxi zaplatit. Julínkovné skutečně odradilo nějaké pacienty od návštěvy ordinací.

0 0
možnosti
Y

Yarda.

23. 5. 2009 22:07
Re: Když se to vezme kolem a kolem,

Tudíž od zdravotních pojišťoven přišlo do zdravotnického zařízení méně peněz a lékaři byli zváni do Bílého domu na kobereček aby to zdůvodnili. Znám lékaře co byl popotahován od pojišťovny že za první čtvrtletí letos měl mnohem vyšší náklady než za srovnatelné období loni - musel vysvětlovat že loni měl úraz a tudíž skoro neordinoval. Také znám lékaře co jsou s ním pacienti spokojeni - už několikrát platil pokutu kolem sta tisíc korun že překročil náklady na léčení. A pokud vás lékař odmítne převzít, běžte si zaplakat na rameno vrcholovým magorům - ehm managerům - ve zdravotní pojišťovně.

0 0
možnosti
S

stella.a

23. 5. 2009 21:15
hm...

Něco je asi špatně- nejdříve shánění doktora, který je vůbec ochoten mě vzít (kouzelná věta" paní doktorka už nové pacienty nebere"), pak se objednávám termín cca za měsíc...většinou si díky chování doktorů a ostatního lékařského personálu připadám jako ten nejposlednější člověk, případně též hypochondr a simulant, obtížný hmyz. V lepším případě můj zdravotní stav po návštěvě doktora zůstane stejný, v horším případě jsem na tom ještě hůř než předtím.

Naprosto příšerné mi to přijde např. v Motole na ortopedii, kde se objednává cca 3 měsíce dopředu, když na domluvenou hodinu dorazím, čekám min. 3 hodiny. A to jsem ještě v pohodě, protože jsem jen po operaci kolena, jsou tam např. starší lidé, kteří se bolestí ani nemohou pohnout, byla jsem svědkem situace, kdy pán, kterého přivezli na vozíku a jeho doprovod-zdravotní bratr zmizel a když přišel, nadával pánovi, že se pomočil. Nebo se doplouží starší paní, kterou tam poslal ošetřující doktor, bolestí skoro brečí...

0 0
možnosti
S

stella.a

23. 5. 2009 21:20
Re: hm...

...sestra jí sdělí, že se musí objednat- termín za 3 měsíce. Tyto podrobnosti včetně popisu obtíží slyší chtě nechtě každý, protože tam není žádné soukromí. NA lůžkovém oddělení na vás staniční sestra řve, u koho jste si zaplatili, že jdete na operaci už za půl roku po vyšetření. Ponižování bezmocných pacientů na pooperačním oddělení, absolutní neúcta k soukromí

PS. nevyžívám se v návštěvách doktorů, jsem normální mladý pracující člověk, jen se mi loni stal úraz, čímž jsem se dostala do této situace.

0 0
možnosti
IH

misaviki

23. 5. 2009 17:45
Jo

Jako je pravda, že jsem i když jsem objednaná, čekám pořád všude. To mají tolik akutních případů? Např. na gynekologii? Je hrůza když tam musím čekat jen na hloupé vypsání receptu!

0 0
možnosti
RK

wertex

23. 5. 2009 12:22
Hmmm

A co byste lide chteli, pokud je neco "zdarma" a "pro vsechny" (pokud pominem kontakty a obalcicky bokem)? Pokud je nekde takova regulace jako ve zdravotnictvi jinak to dopadnout nemuze. Ja prihodim jen strucnou prihodu s jednim specialistou u ktereho jsem nebyl spokojen. Taktne mi na rovinu vysvetlil ze za 45hrubeho se nepredre protoze jeho kolega v nemecku ma 100mesicne. Az pry bude plat jako v nemecku nabidne mi i takovy servis. Bohuzel nedokazal pochopit ze je jen clovek a ikdyz ma repektovane povolani plati i pro neho vztah zakaznik - pokytovatel sluzeb a podle toho by se mel chovat. Nejvic me vsak zarazilo jedno: na miste jsem musel vysolit 5000 nadstandard + poplatky a presto dokola tvrdil ze ja sem mu nic nezaplatil a tudiz se ke me jako k zakaznikovi kteryho zivi chovat nebude. Smes regulace vrozene blbosti a egosimu se stalym opakovanim ze zravotnictvi je zadarmo a pacient jen trouba co obtezuje od komunistickych politku to opravdu asi lepsi nebude.

0 0
možnosti
IH

misaviki

23. 5. 2009 17:49
Re: Hmmm

Víte, já ve své profesi beru také zhruba jen 40% toho co mí kolegové v Německu a to myslím že jsem na tom ještě dobře. Hodně lidí v ČR je ve srovnání se západem ještě níž. (i poslanci, vláda a prezident mají na západě víc než ti naši). Plat není dobrý argument. Navíc je život v Německu dražší než zde v ČR. To je asi jako když lidi z regionů napadají Pražáky že mají vyšší plat, ale už nevidí, že např. bydlení je několikanásobně dražší. Ten člověk kterého popisujete nebude dobrý ani kdyby bral pů mega. To jsou prostě takové typy.

0 0
možnosti
V

vybananovanybanan

23. 5. 2009 10:59
Ano, i tací jsou mezi námi

byl jsem vloni u svého praktického (soukromého lékaře) asi po 5 ti letech s chřipkou. V rámci léčení chřipky mi provedl všechny preventivní vyšetření, které jsem zanedbal, napsal recepty bez doplatků, nic mi nevyčítal a když jsem se ptal kam mám položit 30 Kč povinný poplatek, odvětil, že platit nemám, že to napíše jako preventivní prohlídku.....Je to o lidech, ne o lékařském stavu obecně.

0 0
možnosti
HD

opportunity

23. 5. 2009 11:56
Re: Ano, i tací jsou mezi námi

R^

0 0
možnosti
TK

ntk_

23. 5. 2009 9:52
rodiče posílám do soukromé ordinace s nadstandardní péčí

takový praktický lékař ordinuje dle požadavku pacienta, pokud se tam objednáte na 18:30 tak tam bude a vyšetří vás... nebo přijede k vám domu.. prababička vyprávěla jak měli roddiného lékaře, jenže potom byl komunismus bylo to pryč a je  vidět i na zdravotnictví kam to dospělo. Dnes již opět nastávají změny a jak říkám, existují sourkomé kliniky (pokud potřebujete speciální vyšetření co nemají, spolupracují s většinou parcovišť v nemonicích po celé republice a objednají vás tam), soukromé ordinace, domácí lekaři atd...

0 0
možnosti
TK

ntk_

23. 5. 2009 9:54
Re: rodiče posílám do soukromé ordinace s nadstandardní péčí

samozřejmě většiny výsledků vyšetření mají do dalšího dne, někdy ještě tentýž den...

0 0
možnosti
EE

engels

23. 5. 2009 9:51
7

tuhle mi auto porazilo psa, sel jsem s nim na veterinarni pohotovost. Po prijezdu do ordinace nas okamzite vzal protoze to bylo urgentni, okamzite rentgen, sonograf, rozbor krve, moci, behem 45 minut kompletni vysetreni, prijemne jednani, primo na PC nam ukazoval rentgen a co psovi je. Nastesti jen zhmozdena ledvina,uspesne vyleceno. Stalo to 4500,-, profesionalni pristup, premyslim ze prestanu platit zdravotni pojisteni a budu se nechavat osetrovat od veterinare. Uplne jine jednani zadny naxrany doktor.R^

0 0
možnosti
MM

Micha(e)la

23. 5. 2009 15:39
Re: 7

Krásně jste to vystihl :-).

Navíc takový veterinář jako známý, to vůbec není k zahození - občas poradí lépe než praktik i leckterý specialista :-P.

0 0
možnosti
D

dedko

23. 5. 2009 8:17
Jednoduchá rada !

Každý má možnost si vybrat ošetřujícího lékaře. Může tedy kamkoliv. A pokud se stane, že je to všude stejné a nelze si vybrat, pak je lepší k lékaři nejít vůbec.

0 0
možnosti
JT

slatin

23. 5. 2009 10:16
Re: Jednoduchá rada !

Tak poraďte,jak to udělat,když na vesnici jsou pouze 2 praktičtí lékaři, a někde jen jeden.A další vesnice je 5 km daleko,kde je opět jen jeden lékař. Nejít k lékaři, znamená,zadělat si na velice vážné problémy...

0 0
možnosti

jirsic

23. 5. 2009 7:32
zkušenosti

V čechách jsem byl u několika nejrůznějších lékařů, z toho jen 2 se k lidem chovali jako k lidem a ne jako k položkám na list pro pojišťovnu, bohužel, zřejmě se na fakultě neučí slušnému jednání, či toto povolání volí nesprávní lidé - to samé jako české prodavačky, které se v mnoha případech tváří jako když je člověk otravuje :D...Před týdnem jsem musel vyhledat lékaře v holandsku, nejenže vyšel před ordinaci a vyzval osobně každého pacienta, ale také podal ruku, slušně pozdravil a vedl společenskou konverzaci a to i při práci, kterou též přesně popisoval...upozorňuji, že to nebyl vyjímečný doktor, ale standard chování lékařů v celé klinice!!![>-]EU

0 0
možnosti
H

Hufner

23. 5. 2009 8:10
Re: zkušenosti

Jenomže ta prodavačka bere 8 000,- a dotor 50 000,- měsíčně...;-D;-D;-D

0 0
možnosti
  • Počet článků 339
  • Celková karma 16,46
  • Průměrná čtenost 2880x
Mám ráda kulturu,(ne)zajímá mne politika, fascinuje mne jóga. Mé životní krédo: "Když nejde o život, jde o ho..." Oblíbený citát:" Být trpělivý neznamená dělat někomu vola."


Get Your Own Real Time Visitor Map!