Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
BT

markyz.Gero

17. 9. 2012 8:24
ale mohlo a taky se stalo

kdo ale ví o případu kdy na železničním přechodu z SSSR odčepovali posunovači z cisterny metyl v dojmu že je to vodka, mrtvých a slepých bylo podstatně více vymřela půlka posunovačů v této stanici a další z jejich rodin a kamarádů

5 0
možnosti
JK

J.K.S

17. 9. 2012 8:50
Re: ale mohlo a taky se stalo

Jenže to ti lidi nekoupili, ale ukradli. To je jiný případ. Spolužákovi taky takto zemřel bratr, který s kamarády "dečerpával" alkohol z cisterny, jenže troubové zapomněli, že alkohol není jen etanol.

0 0
možnosti
T

tuneldedek10

17. 9. 2012 8:21
ZA KOMUNISTŮ BYLO PŘÍPADŮ VÍCE, ALE UTUTLALO SE TO!!!!!!!!!!

soused policajt měl panický strach z kořalky a chlastal jen to co si sám udělal /jako všicí od nás, pálilo se v každé chalupě/ a vysvětloval to tím, že často řeší otravy z alkoholu jak z černých tak z průmyslových maloobchodních zdrojů !!!!!! komunisté se opravdu báli paniky lidí a cenzurovali skoro vše !!!!!!

3 0
možnosti
PS

Petr-007

17. 9. 2012 8:29
To je nesmysl.

Vy jste asi zil nekde jinde. Za komousu hodne fungovala septanda. Lecos se i zvelicovalo. Co zachytila cenzura, to se stejne ven dostalo. Muzu vas ujistit, ze v CSSR opravdu problemy s metanolem v prumyslove vyrabenych lihovinach nebyly. Vas soused policajt, pokud opravdu existuje, tak pekne keca.

0 0
možnosti
JF

Filip007

17. 9. 2012 8:18
Kde bral stát

za komoušů peníze jinde ??

0 0
možnosti
T

tuneldedek10

17. 9. 2012 8:22
Re: Kde bral stát

nejprve vše nakradl a potom halvně v předraženém spotřebním zboží a potravinách a drancováním nerostných surovin

3 0
možnosti
S

supich

17. 9. 2012 7:51
daně

Neříkám že problém samotný, ale jeho rozsah je hlavně důsledkem toho, že se rozbujela černá výroba alkoholu z průmyslového lihu. A  jelikož to je dobrý kšeft s ohromnými úniky daní, každý rozumný stát a i v řadě případů stát nerozumný, kterým bylo ČSSR, si to řádně hlídá. Nerozumím tomu, proč tomu u nás tak není. Ale bohužel Kalousek a jiní raději daně zvyšují, než by přitvrdili v jejich vybírání. Částečně zřejmě proto, že se bojí ODSáckého hýkání o omezování volného podnikání (tam jsou totiž ty úniky nejvyšší).

2 0
možnosti
DK

dakram1

17. 9. 2012 7:50
Víte...

Asi budete muset sníst vagon chleba, abyste leccos pochopila, ale to se stává v tom věčném kruhu života. Za komunistů nebylo vše a leccos pod pultem, ale já věděla, že jogurt je opravdu jogurtem. šlehačka šlehačkou a alkohol i když se nekolkoval, tak byl pod dohledem, protože existovaly ČSN a ty se kontrolovaly....Teď dostane 10 dkg salámu s 1 dkg masa, sojovou moučkou, všemožnými E...Já tu už nebudu, ale vězte, že polovina národa bude za tyto uměliny trpět, protože tělo s tím neumí hospodařit a jen vám to sčítá....!!

5 0
možnosti
PS

edan

17. 9. 2012 8:43
Re: Víte...

Tehdy bylo pár druhů salámu chuťově i složením průměrné. Nyní máme salámů mnohem víc a záleží jen na nás, jestli si koupíme ten bez masa anebo naopak špičkový výrobek. Stejné je to se šlehačkou i jogurtem. Když budete porovnávat nejhorší (nejlevnější) současný výrobek vyrobený z náhražek s tehdejším průměrem z velmi omezené nabídky, samozřejmě bude mít navrch výrobek z dob minulých. Zapomínáte na to, že nyní si na rozdíl od minulosti můžeme ve všech kategoriích zboží vybrat. A platí to i o alkoholu. Pokud si nebudu kupovat lahve s nereálnou cenou a s na první pohled podezřelou etiketou, nic mi nehrozí.

1 0
možnosti
V

Vasco.blog.idnes

17. 9. 2012 7:46
Milá dámo...

vy jste tak trochu mimo. Údajný pán vám prostě sdělil neoddiskutovatelný fakt, že za komunistů by se to nestalo a vy argumentujete nesmysly, jako že se tenkrát chlastalo stejně, komunisti měli strach z lidí a pod. Co z vašich argumentů vyvrací jeho tvrzení, že by se to tenkrát nestalo? Samozřejmě, že by se to nestalo. Existovaly tvrdé potravinářské normy a jelikož soukromé obchodování neexistovalo, nikdo neměl důvod vyrábět podloudně chlast z metanolu, aby se obohatil. Tak to prostě je a každý, kdo chce vidět realitu a není zaslepený ideologií jako vy, to vidí. Dojímá mě snaha některých brát jakýkoliv výrok o komunistech jako jejich podporu. Vy jste to právě předvedla svou hysterickou reakcí. 8-o

7 0
možnosti
PS

Petr-007

17. 9. 2012 8:16
Samozrejme ze podobne veci se stavaly i za komunistu.

Tedy v CSSR opravdu ne, tady to mel stat pod kontrolou, nebyly zavedeny prehnane vysoke dane a uz vubec ne prohibice. V jinych statech, ve kterych vladli komuniste trh s "cernym" alkoholem existoval, napr. Gorbacovuv "suchý zákon" tento business slusne stimuloval.

0 0
možnosti
PJ

Hellmoon

17. 9. 2012 7:26
a víte ,že za komunismu

neměly počítače? ;-D

0 0
možnosti
DH

čarovná rybí kostička

17. 9. 2012 7:36
Re: a víte ,že za komunismu

Ta věta je nějak nedokončená, ne? Co že to ty počítače za komunistů neměly?;-D

1 0
možnosti

rezjir rezjir

17. 9. 2012 7:24
Se jenom divím

že za komunismu třeba referovaly noviny o nehodách v dolech, kdy také zahynulo na desítky horníků. I to bylo přece důsledekem honby za tunami ....  Nepodlehejte antikomunistické propagandě ...Zase tak moc ty komunistické noviny nelhaly. Např. o hrůzovládě kapitálu.

6 0
možnosti
T

tuneldedek10

17. 9. 2012 8:10
Re: Se jenom divím

referovary jen když se to nedalo ututlat, jinak co ututlali o tom nepsaly ... a nešiřte nám tu sprosté rudé lži z doby třístupňové cenzury, na co tu cenzuru asi měli? !!!!!!

1 0
možnosti
LZ

košťálka

17. 9. 2012 7:20
Takže....

v podstatě měl pán pravdu, ne? Z logiky vašeho článku to vyplývá

4 0
možnosti
T

tuneldedek10

17. 9. 2012 8:11
Re: Takže....

logice komunistů nelze nic vysvětlit !!!!!!

0 0
možnosti
  • Počet článků 339
  • Celková karma 14,67
  • Průměrná čtenost 2880x
Mám ráda kulturu,(ne)zajímá mne politika, fascinuje mne jóga. Mé životní krédo: "Když nejde o život, jde o ho..." Oblíbený citát:" Být trpělivý neznamená dělat někomu vola."


Get Your Own Real Time Visitor Map!