Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

1) Pokud důchodci chtějí žít a ne přežívat, musí pracovat. Nic víc nedokáže průběžný důchodový systém utáhnout

2) Krom některých znevýhodněných skupin a lidí v oblastech se skutečně vysokou nezaměstnaností, je to celé o kvalifikaci. Mladý člověk má celý den na to aby studovat. Neustále nám schází lidé v IT. Povrchně programovat není až tak těžké. Samozřejmě, špičkové programování není pro každého, ale jsou potřeba i lidé jejichž znalosti IT jsou takové, že je může získat každý s IQ nad 100. A disciplínou.

Další možností je odjet na rok do Anglii, makat tam na pásu a naučit se skutečně výborně anglicky. Může k tomu přibrat ještě druhý jazyk a zaručuji vám, že člověk který umí perfektně anglicky a dobře další jazyk či dva, nemá problémy zaměstnání sehnat. Ale musí se je naučit.

1 0
možnosti

Opravdu chcete aby:

- vás operoval 24letý medik

- výplaty vám zpracovávaly 18leté absolventky obchodní akademie

- v restauraci vám uvařil 18letý čerstvě vyučený kuchař

atd.?

Víte, ona většina těch mladých bez práce jsou netáhla bez pracovních návyků (do práce si to chodí jak chce), bez kvalifikace a bez praxe, s přebujelým egem (všichni jsou blbí, jenom já jsem mistr světa) a žádný zaměstnavatel o ně nemá zájem, protože i když si je zapracuje (vloží do nich obrovské prostředky na dovzdělání a zaučení v praxi), tak mu zase odejdou (protože za plotem je tráva zelenější);-)

7 1
možnosti
KN

K68a95r80e76l 96N42o16v43á12k

15. 3. 2013 13:59

Problémem nebude mladý kuchař, chirurg nebo účetní.

Problém bude například mladý (a taky) starý politolog, sociolog, absolvent gender studies, novinář nebo sociální enviromentalista.

0 0
možnosti
JP

Mám slušně placenou práci a důchodu se bojím jak čert kříže. On se mi totiž  sníží čistý příjem na 1/4 současného. Navíc na mé místo nemůže jít člověk bez patřičného vzdělání a praxe v oboru a řízení lidí. Dnešní mladí místo aby studovali něco smysluplného, tedy to, co je  sice baví, ale v praxi pak i uživí, tak raději "studují" různé manažerské, reklamní, mediální, životí prostředí atd.  nebo případně humanitární obory. Snaží se studovat jednoduché VŠ, které sice zvládnou levou zadní, ale  ze kterých prakticky nic neumí a v praxi je téměř nikdo nepotřebuje (nebo jen mizivé procento absolventů). Takový abslovent VŠ je ve skutečnosti bez kvalifikace a měl by si podle toho shánět místo, které dnes asi zabírají cizinci z východu. Obtížné VŠ jsou v kurzu jen jako přestupní satnice a průmyslovky snad vymizely a účební obory jsou "fuj". No a pak máme válející se frustrované vysokoškoláky;-€

9 0
možnosti
VH

Vy máte dojem, že s věkem ta potřeba pracovat klesá?   Že důchodci, pokud nemá smyslplné zaměstnání se "čas nevleče jak nudle, že ho stále baví jen PC"?  

  Nebo máte dojem, že už to mají "těch pár let" (což je dnes 10, 15, 20 let) přežít?

  Pokud ne - co znamená nadpis?

3 1
možnosti
Foto

"Pracovat, být užitečný, být úspěšný, být pochválen, mít zdroj příjmů - je základní lidská potřeba" - Jistě, to platí jak pro mladé, tak pro lidi v seniorském věku. Proč by senioři měli opouštět práci, na kterou stačí a která je naplňuje a dobrovolně si snižovat životní standard? Tudy cesta jednoduše nevede.

6 1
možnosti
JD

protože pracující důchodce je pro stát třikrát drahej

1 7
možnosti
Foto

Základní myšlenka je v současné době neproveditelná pro nedostatek financí na výplatu důchodů.

0 0
možnosti
IH

To má být žert co jste vyplodila? Kdyby to fungovalo tak, že by starší přestali pracovat, byly by zase články na téma, jak chudák ženská v 55 musela do důchodu, ona se ale cítí ještě plná sil a bez práce je frustrovaná. Nezlobte se na mě, ale pokud je popis ve vašem blogu pravda, dobře tomu člověku tak. Pokud někdo sedí doma, chrápe do odpoledne a pak se akorát užírá nenávistí k vlastní matce, co takový člověk očekává? Že k nim domů někdo přijde v 16.00, až bude milostpán vyspinkaný a nabídne mu místo generálního ředitele? Proč nechodí po firmách a nehledá místo? Třeba i zadarmo stáž? Nezdokonaluje se v jazycích nebo v čemkoliv jiném? Nedede vydělat do zahraničí? A nezlobte se na mě, s mladými lidmi po škole mám já osobně strašně špatné zkušenosti - namachrovaná telata, která mají jen práva a myslí si, že když mají VŠ tak sežrali svět. Daleko lepší mi přijdou lidé, kteří prošli vším od píky a VŠ si dodělávali při práci. Mají daleko větší přehled a dovedou věci posuzovat z různých úhlů. Mladí vypuštění ze školy akorát omílají fráze (samozřejmě ne všichni). Taky je otázka, co ten dotyčný studoval. Sociální vědy nebo historie komixu vám místo na pracovním trhu opravdu nezajistí.

11 1
možnosti
JM

Souhlas. A nemusí jít jen o vysokoškoláky. V domě máme souseda / cca 19 let /, který se vyučil, jako elektrikář. Nemá práci, já zase rozvody v bytě v dobrém stavu i nabídl jsem mu práci. Doma, v pohodlí, za slušný peníz. Myslíte, že přijal? Ani náhodou, prostě se mu makat nechce.

5 0
možnosti
ZJ

Stálo by za to vědět, co mladík studoval, co umí a jaké má nároky.

Pro pochopení současné situace by bylo dobré, kdyby naší novináři (podle Zemana ta třetí skupina) dokázala napsat co mladí studují, jací odborníci vycházejí ze škol, jaký je poměr mezi počty studujících technické obory a ostatními.

2 0
možnosti
TM

Takova situace je snad vsude v Evrope, proc by se to melo vyhnout Ceske republice? Pokud budou mladi lidi studovat nepotrebne (a hlavne lehke) humanitni obory a vyhybat se technice, matematice, IT atd., ktera je tezka, ale potrebna, tak to bude cim dal horsi......A to nemluvim o strednich skolach - kazdy chce sedet v kanclu, ale makat na sichty do nemocnic, ci jako denik do provozu, se jaksi nikomu nechce ;-)

5 1
možnosti
Foto

R^Moje řeč. Tolik "zbytečných" sociologů, archivářů a dalších podobných oborů tu snad ještě nebylo. Když sundají klapky z očí a růžové brýle, vezmou práci prodavače anebo telefonisty.

 Jinak souhlasím i s názorem pana Skřivana, hledala jsem za sebe náhradu a dost dlouho se nedařilo. Buď se jim zdál malý plat, nebo se nelíbilo to, že od po do čt by byli v práci od osmi do pěti-šesti hodin ("tvrdnout tady celej den? Ani náhodou!"). Ne tvrdnout, milí zlatí,ale pracovat;-O Kde jsou tedy všichni ti mladí, nadšení do práce, co by vzali každou práci?;-)

7 0
možnosti
ZS

Popisovaný příběh je určitě deprimující. Ale... Asi před 2 lety jsem sháněl dalšího prodavače. Nezáleželo na vzdělání, chtěl jsem někoho mladšího, koho bude bavit práce s elektronikou, naučí se zapojit a vyzkoušet XBox, PlayStation, PSP, naladit TV apod..Nást.plat 15.000,-Kč. Ano, přihlásilo se cca 50 uchazečů. Zájem o práci minimální, ale dotazy typu : jak je to s obědy, vážně tu mám být v 7,30 hod. 8-o, máte stravenky?, nechci chodit do práce o víkendu atd.. Nějak jsem to "výběrko" vzdal. V mém případě jsem chtěl někoho mladšího, ale chápu zaměstnavatele, který má v práci někoho řadu let, ten už dovršil důchodový věk, přesto na svou práci stačí, dělá ji precizně, zodpovědně, tak ho nehodlá vyměnit za mladého floutka, který jen zkoumá na co má nárok, přemýšlí jak se fláknout apod..

8 0
možnosti
  • Počet článků 339
  • Celková karma 14,67
  • Průměrná čtenost 2880x
Mám ráda kulturu,(ne)zajímá mne politika, fascinuje mne jóga. Mé životní krédo: "Když nejde o život, jde o ho..." Oblíbený citát:" Být trpělivý neznamená dělat někomu vola."


Get Your Own Real Time Visitor Map!