Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
AK

Olis

7. 6. 2010 6:33
Copak je to za otázka?

Pěkný článek :-).

Každopádně mně zarazila jedna věc, viz. citace z článku "Usedla jsem do čekárny a dělala to, co se v čekárně obvykle dělá. Když vyšla sestřička, nahlásila jsem své jméno a odevzdala průkaz pojišťovny. "Máte zaplaceno 30 korun?", zeptala se mne sestra."

Člověk si zvykne na všechno, říká se, ale já jsem si zatím prostě na tohle nezvykl. Stále spíš jako první čekám otázku typu: "Copak Vás trápí, paciente?" a ono místo toho "Zaplatil jste už poplatek, milý potenciální simulante?".

0 0
možnosti
A

Andrea1

7. 6. 2010 8:44
Re: Copak je to za otázka?

R^R^R^

0 0
možnosti
E

eNden

6. 6. 2010 22:48
Třeba mě zabte,

ale platit 30 Kč u doktora mi připadá na hlavu, když si platím pojišťovnu. Jsou v tom takové zmatky, že by se dala vydat kniha, jak jsem platila 30 kč u doktora a ani jsem nemusela nebo platila jsem, ale blbě, automat nebyl příslušný pro mého soukromého doktora ...8-o

0 0
možnosti
VV

SYETEY-KOTZOUR

6. 6. 2010 22:51
Re: Třeba mě zabte,

kdyby nebylo běžné tak široké zneužívání lékařské péče, nebyly by poplatky třeba. Ony s léčbou a jejími výlohami ani mnoho společného nemají, ta je opravdu z 99,...% hrazena z pojištění. To bohužel neodrazuje od zneužívání.

0 0
možnosti
C

Cechland

6. 6. 2010 22:17
Každý můžeme být na vozíku

Představme si, že jsme odkázáni na invalidní vozík (vteřinová záležitost...) Obtížně se dozvíte, kde se oněch 30 korun platí - výtahy přeplněné... po půlhodině se probojujete na místo placení a tam cedulka "po dobu nepřítomnosti lze poplatek uhradit v pokladně vedlejší budovy... a takto bych mohl pokračovat dále - blahopřeji panu Julínkovi a ořeji mu, aby si tohle jednou sám vychutnal. 

0 0
možnosti
VV

SYETEY-KOTZOUR

6. 6. 2010 22:49
Re: Každý můžeme být na vozíku

to není Julínkem ale tragicky špatnou organizací práce ve špitálech. Na čemž se shodují nejen externí ale (mezi 4 očima) i interní zaměstnanci a někdy i vedení.

0 0
možnosti
VV

SYETEY-KOTZOUR

6. 6. 2010 22:03
dobrý článek

.....škoda, že se to zvrhlo v politickou agitku (diskuse, článek je OK) karma. :-) Není nad "příhody z natáčení"

0 0
možnosti
HB

zeto

6. 6. 2010 21:51
Hm...

Mohu vědět na které klinice VFN jste byla? Vážně bych to potřeboval (ne jen chtěl) vědět, protože ve VFN pracuji a jedna z věcí, kterou po technické stránce mám na starosti jsou právě poplatky. Takže Vám mohu říci, že to co píšete je nesmysl. Tím nemyslím, že jste si to musela vymyslet, ale v informačním systému, který je v celé VFN jednotný, je pochopitelně i část evidující poplatky. A jednou z voleb je i "platba SMS", přičemž se do položky opíše právě ten kód, který Vám prostřednictvím SMS přijde. V systému je dokonce i on-line kontrola do systému poskytovatele SMS služby, zda ten kód je validní a dále i v systému, zda nebyl již použit (kód je pochopitelně jedinečný). Takže za a) tím, že Vám někdo vystavil jakési potvrzení bez zadání kódu do systému, Vám umožnil použít kód ze SMS opakovaně, za b) někdo nezná svou práci.

Dále je chyba i na straně lékaře, protože i na kontrole se poplatek platí, neboť je provedeno klinické vyšetření, v tomto případě tzv. "kontrolní", případně "cílené".

0 0
možnosti
HB

zeto

6. 6. 2010 21:53
Re: Hm...

To že bych chtěl vědět, které kliniky se problém týká není proto, aby z toho měl někdo "malér", ale proto, aby se dala zjednat náprava např. prostřednictvím dalšího školení.

Díky.

0 0
možnosti
EV1

E.M.R. verze 1.3

6. 6. 2010 20:29
S poplatky problém nemám !

Jako volič ČSSD rád hodím 30 Kč doktorce do umaštěné lepenkové krabice, samozřejmě bez vydání dokladu.

Myslím si něco o poplatku na veřejných záchodcích a je mě fajn ! A nyní všichni po modré !

0 0
možnosti
S

staflas

6. 6. 2010 20:43
Re: S poplatky problém nemám !

Osobně si myslím, že záchod by měl být zadarmo. Na to má člověk fakt skoro právo. To je základní sociální jistota. A u doktora bych klidně zdražil.

0 0
možnosti
PK

riso1

6. 6. 2010 19:39
vyber poplatku predem je poruseni zakona

Jen bych rad doplnil, ze poplatek 30 Kc se plati za poskytnutou peci po jejim provedeni, neb pacient dopredu nevi, zda staci na provedeni zakroku sestra ci musi byt privolan (placeny) lekar. Takze FN vybiranim penez predem porusila, porusuje a bude porusovat zakon.

0 0
možnosti
L

luk.p

6. 6. 2010 22:44
Re: vyber poplatku predem je poruseni zakona

Pane vy jste se asi právě vrátil z Anglie , nebo ze Států ne? Tam vás možná sestra odkáže, ať jdete s tou rýmičkou zpátky do brlohu. Ale u nás se k lékaři specialistovi dostanete i s takovouhle prkotinou. Ještě jsem neviděl pacienta v ČR, jehož dráha za lékařským ošetřením by skončila u sestry (nejde-li na nějákou PLÁNOVANOU jednoduchou proceduru)

0 0
možnosti
S

staflas

6. 6. 2010 19:32
Účetní pohled na svět

je nekompromisní.

0 0
možnosti
PS

Worff

6. 6. 2010 16:43
Byl jsem na interně Thomayerově nemocnici na kontrole

a mimo řečí jsem si postěžoval na bradavici na nepříjemnou místě. Bylo mi doporučeno místní kožní oddělení, ale zdůrazněno, že mezitím musím v automatu uhradit geniální poplatek. Tak jsem to udělal, s potvrzením došel na kožní a když konečně na mě přišla řada, tak mě opět zkasírovali o poplatek, protože oni sice sídlí v Thomayerově nemocnici, ale patří pod Všeobecnou na Karláku.

Poplatky nic neřeší - je to jen další buzerace lidí státem a když si tu buzeraci necháme líbit (podle výsledků voleb je většina lidí patrně ráda šikanována státním šimlem), tak bude jen hůře.

0 0
možnosti
S

staflas

6. 6. 2010 19:35
Re: Byl jsem na interně Thomayerově nemocnici na kontrole

Hm. Já jsem fakt rád , že jsou. Ten proces je tedy trochu divný a nepohodlný, ale v zásadě to, že člověk musí vytáhnout těch 30 kaček ze šrajtofle k něčemu je. Alespoň pro začátek. Časem by to mohlo fungovat trochu jinak. Ale v této době, kdy si spousta lidí myslí, že doktor dělá zadarmo, je to v pořádku.

0 0
možnosti
V

vortc

6. 6. 2010 16:39
Pro zastánce poplatků

jenom připomínám, že se nejedná jenom o těch 30Kč u lékaře za návštěvu, ale další a další poplatky a doplatky, takže vejdete do ordinace a když odcházíte od posledního specialisty a z lékárny jste o několik set korun lehčí. Takže nějaké kydy o třiceti korunách melou jenom mladí, zdraví a hloupí. Jinak se to nedá pojmenovat.

0 0
možnosti
HF

Cofola

6. 6. 2010 17:36
Re: Pro zastánce poplatků

A o ochranných limitech jste ještě neslyšel? U seniorů nad 65 let a dětí je to 2500 Kč ročně, u ostatních 5000 Kč. Poplatky nad tuto částky zdravotní pojišťovny vrací zpět. Tak zase nefabulujte.

0 0
možnosti
  • Počet článků 339
  • Celková karma 16,46
  • Průměrná čtenost 2880x
Mám ráda kulturu,(ne)zajímá mne politika, fascinuje mne jóga. Mé životní krédo: "Když nejde o život, jde o ho..." Oblíbený citát:" Být trpělivý neznamená dělat někomu vola."


Get Your Own Real Time Visitor Map!