Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
BJ

Kresinka

6. 6. 2010 15:18
Mám bohužel

úplně stejná zjištění. Chodím na kontrolu s očima, někdy mi jen kontrolují stav, jindy provádějí vyšetření na přístrojích. To druhé je - kupodivu - zdarma, ačkoli já sama se tomu bráním, přístroje jsou drahé, mě těch 30 Kč nezabije, ale dělám, co se mi řekne. Naštěstí tady u nás ve FN máme kuponky, ten si koupíte a uplatníte ho kdykoli a kdekoli ( v rámci FN). U praktické lékařky je to ale jinak: tady musíte platit na dlaň, nějaké SMSky na ně nezabírají a taky jednou platím, podruhé ne, ačkoli mám dojem, že se návštěvy sobě podobají.

0 0
možnosti
D

Dennys

6. 6. 2010 16:15
Re: Mám bohužel

Vase vopvodacka z toho nic nema, musi to povinne vybirat pro kluky z Vasi prerozdelovny zdravotni dane ......... a o to dostane mensi platby.:-)

0 0
možnosti
SB

stanislavaboudova.blog.idnes.cz

6. 6. 2010 14:20
Ať žije Kocourkov!

;-DR^

0 0
možnosti
J

josefm

6. 6. 2010 14:14
Velmi pěkné!

Vzpomínám si dobře na zážitek: žiji v kraji, kde se třicetikorunový poplatek nevrací. Dostal jsem se na vyšetření do FN v jiném krajském městě. Paní v okýnku mě přivítala slovy: " Budete platit poplatek?"

 Myslela tím, zda ho budu chtít následně proplatit. Než jsem pochopil, dav za mnou se bavil... R^

0 0
možnosti
PH

petrph

6. 6. 2010 13:58
tak ono je to celé na hlavu

To už jsem zjistil, že někdy doktoři 30Kč chtějí, někdy ne. Příšel jsem po operaci na kontrolu, o 30Kč si řekli. Přišel jsem za 3 měsíce že se mi začaly ozývat následky, dělali mi komplet celé vyšetření, poslali mě na sono, a nechtěli nic...

Takže, ono je opravdu zbytečné platit předem než si o to řeknou, a mít tu 30kačku připravenou v kapse. I proto, že hlášku typu "pan doktor tu dneska není, musíme Vás předobjednat", jsem už tady párkrát slyšel...:-(

0 0
možnosti
L

luk.p

6. 6. 2010 13:18
Hezký článek s nadhledem

Smutnější součást vašeho článek je až tradičně diskuze pod ním, kde zase vycítila horda zdravotnických odborníků a konstruktivních inovátorů šanci vyjádřit se o našem katastrofální zdravotnictví plné doktrorských hovad (jak píše nějáký sofistikovaný intelektuál viz. níže). Bulharské zdravotnictví na vás holoto nenažraná

0 0
možnosti
PL

nebydlící

6. 6. 2010 15:05
Re: Hezký článek s nadhledem

Já myslím, že se to české zdravotnictví od bulharského zas až tak moc neliší...

0 0
možnosti
PJ

Paveljan

6. 6. 2010 12:54
Je to neuvěřitelné

 Stát má dluh 1300miliard a my tady vedem už rok nekonečné debaty o 30 kč. Já jsem zvědav jak budou občani  vyvádět až vláda přijde s nějakým úsporným opatřením, které bude představovat stovky nebo tisíce. Myslím, že to bude kabaret jehž výsledkem bude opět 5% deficit.;-)

0 0
možnosti
O

Obludni_K

6. 6. 2010 13:01
Re: Je to neuvěřitelné

ale všechny velké průšvihy začínají právě od takovýchto drobných, nenápadných utahování šroubků, které si mumlající dav ovčanů nechá líbit. Až se na svět kolem sebe podíváte otevřenýma očima, možná si toho všimnete.

0 0
možnosti
V

Vyplesk

6. 6. 2010 12:17
Moje zkušenost

Většina doktorů jsou v oblasti organizace práze beznadějní fušeři. Kromě toho stále nějak odmítají pochopit, že pacient není jejich poddaný, ale platící zákazník.

Proto mají soukromé zdravotnické firmy profesionální manažery, a rpto se tam jako pacient cítím dobře a věcdi fungují tak jak mají.

Problém je, že fakultní (a jiné státní) nemocnice neřídí profesionálové, ale "soudružky a soudruzi", co jsou buď stejní fušeři jako doktoři, anebo jsou prostě líní cokoliv dělat pořádně.

Dokud bude zdravotnictví z větší části státní, respektive "bezplatné", lepší to nebude...

Protože když stát platí bez ohledu na kvalitu služby, kdejaký doktorský a sesterký hejhula si na vás otevře hub. Ale když bude vědět, že k němu nebudou chodit lidi, protože se chová jako hovadi, buď si dobře rozmyslí na koho bude pokřikovat, anebo holt zkrachuje a půjde s uzlíčkem do světa. Proto je nutná ona spoluúčast pacientů. Je to páka na ta doktorská hovada (Bulovka a podobně).

0 0
možnosti
D

Dennys

6. 6. 2010 12:43
to se Vam povedlo

V jakem "soukromem" zarizeni jste si nechal, coby platici klient (ne pacient na pojistovnu) odsat tuk, lejzrovat rohovku, ci udelat zuby ??? Slozitejsi operace Vam zadne "soukrome" zarizeni zatim nabidnout nemuze. Mimochodem nejvetsi personalni problemy maji dnes nikoliv fakultky (ale ty uz take), ale ruzna eserocka, pokud v jejich blizkosti pusobi nejake statni zarizeni. Vsichni, kdo se nechce nechat okradat, jdou tam. Casto vsak uplne, ale uplne jinam - uz je take nebavi poskakovat kolem hulvatu jako jste Vy (mne uz to take nebavilo a to komunikuji s pacientem rad - ale v Cesku to jde ale hure a hure). Kazdy by chtel za bulharske procento DPH, ktere jde do zdravotnictvi, svycarskou peci a to neni mozne.

Jinak - zdravotnici plati zdravotni dan jako kdokoliv jiny, casto vice.;-)

0 0
možnosti
JK

kucerajan

6. 6. 2010 12:03
Jednou jsem se u chirurga,

 zrovna když jsem platil regulační poplatek za simulaci zlomené ruky zeptal, zda je nutné platit tento poplatek i u patologa. Chirurg se zamyslel a pravil moudře:"No, když tam jdete poprvé...." pak se zarazil a děl, že jsem blbej. Tak nevím...

0 0
možnosti
U

UrsusLuin

6. 6. 2010 10:11
super

To mi připomíná moje zkušenosti s Palackého univerzitou v Olomouci. Platil jsem poplatek za přihlášku platbou přes účet a oni místo, aby si ověřili variabilní a specifický symbol, tak mě žádali o kompletní výpis účtu se zvýrazněnou platbou. Tím mi nějak taky unikl smysl platby z účtu. Poslal jsem je do pryč a šel na jinou školu. :)

Mimochodem Vaše historka byla fajn. ;)

0 0
možnosti
D

Dennys

6. 6. 2010 12:35
Re: super

V Nemecku by po Vas lecjaky urad chtel totez.:-)

0 0
možnosti
ŠB

Štěpán Binko

6. 6. 2010 9:51
Super - pobavilo ;–)

R^

0 0
možnosti
  • Počet článků 339
  • Celková karma 16,46
  • Průměrná čtenost 2880x
Mám ráda kulturu,(ne)zajímá mne politika, fascinuje mne jóga. Mé životní krédo: "Když nejde o život, jde o ho..." Oblíbený citát:" Být trpělivý neznamená dělat někomu vola."


Get Your Own Real Time Visitor Map!